Tip do nového roka - Národný beh Devín Bratislava 7.4.2013

devin ba dovolenkaBeh Devín Bratislava 2013 je už 66. ročníkom tohto známeho bežeckého podujatia a bude sa konať 7.4. Prečo si účasť na tomto peknom, nenáročnom behu nezvoliť za cieľ do nového roka? Tréning na toto podujatie, ktoré sa koná v apríli je ideálnym tipom na aktívny relax už počas zimných mesiacov. Beh Devín Bratislava je navyše vhodný pre všetky vekové a výkonnostné kategórie.

Trasa behu Devín - Bratislava a doprava na štart

Beh Devín Bratislava 2013 bude mať hlavnú trasu v dĺžke približne 11,6 km, ktorá povedie po cestnej komunikácii z Devína do centra Bratislavy. Štart bude tradične pod Devínskym hradným bralom a trasa povedie popri kameňolome a Karloveskom ramene, popri domoch, v ktorých vás budú povzbudzovať nadšení fanúšici.

Prvá občerstvovacia stanica behu býva obvykle situovaná pri Riviére v Karlovej Vsi, odtiaľ beh pokračuje stále po hlavnej ceste, popod most Lafranconi až do cieľa, ktorý bol posledný rok situovaný za Mostom SNP, pri Propelleri. Pre nižšie výkonnostné kategórie napr. deti je obvykle pripravená kratšia trasa - 2,6 km - spod mosta Lafranconi do cieľa na rovnakom mieste, ako je cieľ hlavnej kategórie.

Doprava na štart je umožnená autom až do uzavretia bežeckého úseku na Devínskej ceste, resp. z Devínskej Novej Vsi bez obmedzenia. Pre účastníkov je pripravená aj doprava autobusmi od Slovenského Národného Múzea - autobusy naberajú bežcov na zastávke neďaleko Kúpeľnej ulice.

Registrácia, prezentácia a organizačné zabezpečenie

Prihlásenie na beh Devín - Bratislava prebieha obvykle cez internet. Túto formu možno doporučiť ako ideálnu.

Štartové čísla, senzor na meranie času, pamätné tričká a pod. si účastníci vyzdvihnú pri registrácii, ktorá obvykle prebieha v priestoroch STARZ na Drieňovej ulici, prípadne v deň behu na Kúpeľnej ulici. Na štarte pod hradom Devín sa bežci v posledných rokoch zaraďujú do jednotlivých výkonnostných sektorov - rozdelenie je dané na základe časového predpokladu dobehnutia účastníka resp. minuloročného dosiahnutého času.

Beh Devín Bratislava je ideálnym športovým podujatím, ktoré zvládne takmer každý, kto sa aspoň príležitostne hýbe. Napokon, nedokončiť beh nie je žiadna tragédia. Stačí si len pripevniť bežecký čip, vyraziť a užiť si príjemnú jarnú atmosféru behu.

Beh Devín Bratislava patrí k špičkovo zorganizovaným podujatiam, nakoľko si to žiada samotná niekoľkotisícová účasť. Organizátori zabezpečujú odvoz autobusmi z Kúpeľnej ulice priamo na štart. Tých, ktorí beh nedokončia doprevádza záchranná služba, prípadne "zachraňuje" zberný autobus.

Výsledné hodnotenie behu

Výsledný čas meria profesionálne časomiera a to od prebehnutia snímacieho koberca na štarte - miesto snímania sa nezhoduje s originálnym štartom - až po dobehnutie k cieľovému kobercu. Vyhlásenie výsledkov Behu Devín Bratislava prebieha na Hviezdoslavovom námestí, kde si účastníci môžu vyzdvihnúť i cieľové občerstvenie, obyčajne bagetu a tekutiny.

autor článku: dovolenkaslovensko.eu

Najnovšie články

Perfektné cestovné batožiny pre perfektnú dovolenku

Už máte vymyslenú a naplánovanú dovolenku? Nech už si idete oddýchnuť k moru, poznať nové kraje a mestá, vyberiete sa do...

Na dovolenku bez stresu

Je tu znova čas dovoleniek. Spolu s výberom samotného miesta je opäť dobré myslieť aj na zadné vrátka. A zvoliť si správ...

Vysoké Tatry – lokalita, ktorá vás nikdy neomrzí

Žijeme v uponáhľanom svete, čo sa samozrejme odzrkadľuje aj na našom zdraví. Prvé príznaky únavy ignorujeme, alebo o nic...

Na čo nesmiete zabudnúť ešte pred vycestovaním na dovolenku?

Aj keď situácia vo svete nie je ktovieako priaznivá, stále veľa Slovákov uvažuje nad tým, že si zarezervuje dovolenku pr...

Čo zohľadňovať pri výbere ubytovania?

Ak hľadáte ubytovanie, či už medzi najznámejšími hotelmi v Bulharsku, alebo na Slovensku, ochotne vám poradíme, čo si vš...